سرفصل ها
بخش 1 : مقدمه
00:00:00
بخش 2 : سوگیری خدمت به خود
00:00:47
بخش 3 : خطای اساسی برچسبزدن
00:02:09
بخش 4 : سوگیری تأییدی
00:03:49
بخش 5 : استدلال غلط G.I. Joe
00:05:04
پیتر ویسن: روانشناس برجسته که سوگیری تأییدی را برای اولین بار معرفی کرد.
00:03:09
جالبه که مغز ما میتونه درمورد محدودیتها اظهار عقیده کنه اما هیچ کاری درمورد اونها انجام نده!
00:06:06
منابع و متریال آموزشی
ندارد.
Video Player is loading.

چهار شیوه که مغز شما با آنها فریبتان میدهد
Four Ways Your Brain Is Playing Tricks On You
آیا مغزتان بدترین دشمن شما است؟ آیا اخیراً در هر یک از این تلههای ذهنی گیر افتادهاید؟ این ویدیو کاوشی در دنیای سوگیری شناختی است.
سوگیری شناختی یک خطای سیستماتیک در تفکر است و زمانی رخ میدهد که افراد در حال پردازش و تفسیر اطلاعات در دنیای اطراف خود هستند، در نتیجه این خطا روی تصمیمها و قضاوتهای شما تأثیرگذار است.
مغز انسان بسیار قدرتمند است؛ اما در معرض محدودیتهایی نیز قرار دارد. سوگیریهای شناختی اغلب نتیجهی تلاش مغز برای سادهسازی پردازش اطلاعات هستند.
سوگیریها اغلب بهعنوان قواعدی عمل میکند که به شما کمک میکند تا با آن قواعد دنیا را بهتر درک کنید و با سرعت مناسبی تصمیم بگیرید.
گاهی تعصبات و سوگیریها تبادل اطلاعات را برای افراد دشوار میکند. سوگیریهای شناختی تفکر انتقادی افراد را تحریف میکند و در تداوم دسترسی به تصورها و اطلاعات نادرست تأثیرگذار است.
سوگیری سبب میشود بهجای بررسی اطلاعاتی که میتواند ما را به نتایج دقیقتری برساند، از اطلاعاتی استفاده کنیم که تنها از دید ما خوشایندتر است، بنابراین در بررسیهای خود به نتیجهی درستی نمیرسیم.
سوگیری همچنین سبب میشود الگوها یا روابطی را بین ایدههای مختلف ببینیم که لزوماً وجود ندارند. اگرچه سوگیریهای شناختی در همهی سیستمها دیده میشود، اما راهحلهایی وجود دارد که میتوان تأثیرات بد تعصبات را کاهش داد.