سرفصل ها
بخش 1 : مقدمه
00:00:00
بخش 2 : تئوری
00:00:51
بخش 3 : برنامهریزی
00:01:22
بخش 4 : تولید
00:02:36
یادداشتی وجود ندارد.
منابع و متریال آموزشی
ندارد.
Video Player is loading.
This is a modal window.
No compatible source was found for this media.

لحظهی سینمایی در عشق پریشان پل توماس اندرسن
How Paul Thomas Anderson Crafts a Cinematic Moment
دوره: تکنیک های فیلمسازی با استدیو بایندر
chevron_left
در این ویدیو با تحلیل یک صحنه از فیلم «عشق پریشان» اثر پل توماس اندرسن به این مسئله پرداخته میشود که لحظههای شاخص سینمایی چرا برجسته میشوند.
در سروشکل هر فیلم پل توماس اندرسن چیز خاصی وجود دارد که دشوار بتوان گفت که دقیقاً چیست؛ اما تصمیمهای او، حتی در سادهترین لحظهها واقعاً بهیادماندنی است.
در این تحلیل به سه جنبهی متفاوت «نظریه»، «برنامهریزی» و «تولید» در فرایند فیلمسازی او پرداخته میشود تا دریابیم چه چیزی از صحنهای خاص، صحنهی خوبی میسازد؟
از جنبهی نظری، اندرسن میداند باید ما را به درون دیدگاه شخصیت بکشد. او با ایجاد تضاد روایی این کار را میکند.
هنگام «برنامهریزی» و تصمیمگیری در مورد نماهای صحنه پیش از هرچیز باید به الزامات داستان توجه کرد. در این صحهی خاص از فیلم «عشق پریشان» همهچیز در خدمت یک سیر احساسی است و سیر انرژی تماشاگر را تا پایان پیش میبرد. انتخاب اندازهی نماها و تغییر اندازه و استفاده از لنز با فاصلهی کانونی خاص، نمای نقطهی دید احساسی، حرکت دالی و نمای ضدنور علاوه بر نیروی روایی از یک سیر عملی نیز پیروی میکند.
برنامهی «تولید» در این صحنهی خاص ایجاب میکرد که برای نمای ضدنور باید نور فراوان و همینطور سایه به مقدار کافی وجود داشته باشد تا تضاد بصری ایجاد شود و حرکت صحنه را تعداد زیاد رهگذران تشدید کند. همچنین اندرسن بهشیوهای خوشایند قرینهسازی میکند تا تصویری دلچسب برای لحظهای دلچسب پدید آید، و احساس که با حرکت دوربین، زبان بدن و بازیگری به شکلی زیرمتنی بیان میشود، با استفاده از موسیقی متن تقویت میشود.
پل توماس اندرسن تمام توجهش به این است که عناصر بصری اثرش حتماً داستان را تقویت کنند و اصلی که هر کارگردان خوبی باید مدام به آن فکر کند، این است که این لحظهی خاص در فیلمنامه چه نقشی دارد و چگونه باید آن را با دوربین، میزانسن، حرکت بازیگران و گزینههای موجود بازگو کرد.