دورهی انواع نماهای سینمایی با استدیو بایندر از سری دوره های آموزش کارگردانی، تلاشیست برای این که یک بار برای همیشه پروندهی انواع نماها و اقسام ابزار و تدابیری که باید برای حصول آن نماها اتخاذ شوند بسته شود. در این دوره در ابتدا اندازههای گوناگون نما و تأثیرات هریک را بررسی میکنیم و سپس سراغ بحث قاببندی و ترکیببندی در آنها میرویم. در قدم بعدی انواع زوایای دوربین را توضیح میدهیم و سپس تمام جوانب فوکوس و وضوح تصویر را جز به جز موشکافی میکنیم. در گام بعدی کمی از خود قاب نما فاصله میگیریم و به سراغ تجهیزات و لوازم دوربینی میرویم که تأثیر مستقیم بر حصول نمای مورد نظر دارند. خود دوربین عاملی مهم در خلق نماست، در نتیجه انواع حرکات دوربین و تأثیر آن بر خلق نماهای گوناگون را هم در کنار سایر موارد بررسی میکنیم. در قدم پایانی در آشنایی با انواع نما و قاب بندی، بحث حیاتیترین ابزار دوربین برای بیان درست از طریق نما را پیش میکشیم؛ لنز. آشنایی با انواع نما و قاب بندی به ما کمک میکند تا به بهترین شکل ممکن فیلم خود را بهشکل بصری روایت کنیم و دست به انتخابهای درستی بزنیم. شناخت ترکیببندی و زبان حرکت دوربین را شاید بتوان اصلیترین مؤلفه در تبدیل فیلمنامه به فیلم دانست. مخاطب دورهی انواع نماهای سینمایی با استدیو بایندر، کارگردانها و فیلمبردارهای جوانی هستند که میخواهند درک بهتری از دستور زبان سینما داشته باشند و با برشمردن تکتک این موارد امید است که کارگردانان و فیلمبرداران از این پس با اشراف کامل بر نماها و قاببندیهای سینمایی، سراغ ساخت آثار خود بروند و از طرق دستیابی به تصاویر موردنیازشان اطلاع پیدا کنند.
دورهی انواع نماهای سینمایی با استدیو بایندر چه پیشنیازهایی دارد؟
برای تماشای این دوره تنها کافی است که علاقهمند به سینما و فیلمسازی باشید. این دوره علاوه بر فیلمسازان جوان، به دوستداران هنر سینما هم توصیه میشود و آنها هم میتوانند با تماشای این دوره، به درک عمیقتری از روند ساخت فیلم برسند و آثار سینمایی را با دید بهتری تحلیل کنند.
نماها و قاببندیهای معروف سینمایی کدامند؟
- نماهای هم سطح چشم (Eye Level): این نما از ارتفاع چشم تماشاگران به صحنه نگاه میکند و بیشتر در فیلمهای درام و رئالیستی استفاده میشود.
- نما از بالا (High Angle): در این نما، دوربین از بالای صحنه به پایین نگاه میکند و معمولاً برای نشاندادن قدرت و بزرگی شخصیتهای فیلم استفاده میشود.
- نما از پایین (Low Angle): در این نما، دوربین از پایین صحنه به بالا نگاه میکند و برای نمایش ترس و خطر و همچنین موازنهی قدرت شخصیتها به کار گرفته میشود.
- نمای آلمانی (Dutch Angle/Tilt): در این نماها، دوربین با زاویهای شیبدار در مقابل صحنه قرار میگیرد و برای نشان نمایش تعادل و نارسایی شخصیتها و ناهنجاری فضا استفاده میشود.
- نمای روی شانه (Over-the-Shoulder Shot): دوربین از پشت شخصیت اصلی صحنه به سمت شخص دیگری که با او صحبت میکند، نگاه میکند و برای برقراری ارتباط بین دو شخص به کار برده میشود.
- نمای چشم پرنده (Bird’s-Eye View): در این نما، دوربین بهشکل عمودی و از بالای صحنه به پایین نگاه میکند و برای نشاندادن یک تصویر کلی از جغرافیای اثر استفاده میشود. این نما به نمای خداگونه نیز معروف است.
شناخت نماهای سینمایی چه کمکی به ساخت فیلم میکند؟
شناخت نماهای سینمایی به کارگردان، تهیهکننده و فیلمبردار کمک می کند تا بتوانند بهترین نما را برای نمایش صحنههای فیلم انتخاب کنند و با استفاده از آن، حس و احساس مناسبی در بین تماشاگران ایجاد کنند. از طرفی، شناخت نماهای سینمایی به تدوینگران کمک می کند تا بتوانند نماهای مختلف را بهدرستی به یکدیگر متصل کرده و یک فیلم هارمونیک و هماهنگ تولید کنند.
در این دوره با انواع نماهایی سینمایی آشنا شدید برای اینکه تکنیکهای بیشتری از فیلمبرداری یادبگیرید دورهی فیلمبرداری حرفهای در سینما یکی از بهترین دورههای آموزش آنلاین فیلمبرداری سینما است. این دوره تکنیکهای سادهای را در تصویربرداری به شما آموزش میدهد و شما را به عمق بیشتری از دنیای فیلمبرداری میبرد.