منابع و متریال آموزشی
ندارد.

توضیحات
در جهانی که روزانه کودکان در معرض خطرهای بسیاری هستند، ایمنسازی آنها در برابر بیماریها میتواند قدمی کوچک برای محافظت از این فرشتههای زمینی باشد. اما چگونه میتوانیم فرزندانمان را در برابر بیماریها ایمن کنیم؟
دکتر «دیپا شارما»، واکسیناسیون را یکی از مهمترین عوامل داشتن کودکی سالم تلقی میکند که میتوان در مراقبتهای اولیه از خطر ابتلا به بیماریها پیشگیری کرد و یا شدت آن را کاهش داد.
واکسن، همان ویروس یا باکتری ضعیف یا کشتهشده است که از راه تزریق یا خوراکی وارد بدن شده و آن را در برابر حملهی ویروس یا باکتری یک بیماری مقاوم میکند. با تزریق واکسن از بدو تولد، بدن کودک شما شروع به ساختن آنتیبادی (پادتن) یا آنتیژن میکند تا به کمک آن در زمان حملهی بیماری، کودک به آن مبتلا نشده و یا با علائمی بسیار کم، مریضی را پشت سر بگذارد.
شما هم بهعنوان یک پدر یا مادر برای انجام واکسیناسیون کودک خود نگران هستید؟
نگرانی والدین در برابر واکسینهشدن تنها به دلیلی است که تصور میکنند کودک خود را در معرض خطری بزرگ قرار میدهند؛ در حالی که خطر بزرگتر را نادیده گرفته و امکان ابتلا به بیماری را افزایش داده و نوزاد یا فرزند خود را در برابر خطرات جبرانناپذیر تأثیرات آن بیماری میگذارند. مقایسهی عوارض ناشی از تزریق واکسن و خطرات ناشی از عدم تزریق واکسن، ثابت کرده است که با واکسینهشدن میتوان سلامت کودک خود را تضمین کرد چرا که ابتلا به بیماری در زمان نوزادی و سن کم میتواند باعث مرگ و میر و یا ایجاد ناتوانی شود. بیماریهایی مثل دیفتری، سرخک، سل، سیاه سرفه، کزاز، فلجالاطفال و هپاتیت «ب» جزء مهمترین بیماریهای خطرناک محسوب میشوند.
آیا واکسنها باید در نوبتهای خاصی تزریق شوند؟
واکسنهای مختلفی براساس سن نوزاد وجود دارد که هر کودک از بدو تولد باید در سنین خاصی به مراکز بهداشتی درمانی برده شود تا واکسینه شود. این کار در تمام مراکز کشورمان ایران عموماً بهصورت رایگان انجام میشود. این واکسنها شامل: واکسنهای بدو تولد، پنجگانه یا پنتاوالان، سهگانه، هپاتیت B، هیب (Hib)، قطره و واکسن فلج اطفال (OPV و IPV)، HPV، آنفلوانزا، MMR، پنومنوکوک یا PCV، آبلهمرغان، کوید 19 و ...
همچنین والدین به یاد داشته باشند که در مورد دریافت هر واکسنی به شکل خصوصی با پزشک کودک خود مشورت کنند.